Partilogotyper och valaffischer

Partilogotyper

Partilogotyp Miljöpartiet  Partilogotyp kristdemokraterna

Uppgiften var att designa nya logotyper till två riksdagspartier, som politiskt sett står långt ifrån varandra. Logotypen fick inte vara en blomma.

Dessa logotyper skulle sedan finnas med på valaffischer för respektive parti.

Jag har arbetat med Miljöpartiet och Kristdemokraterna.

Miljöpartiets huvudsakliga arbetsfält, såsom del i en världsomspännande grön rörelse, är ”långsiktigt hållbara, demokratiska samhällen, där människor tar ansvar, både lokalt och globalt” (http://mp.se/files/82000-82099/file_82014.pdf).

Därför valde jag för Miljöpartiet ett blad som symboliserar naturen, tillväxt och liv, och som rymmer både himlen, solen, vattnet samt själva jorden i orden ”EN HEL PLANET” . Himlen och vattnet syftar på rent och friskt vatten och luft. Vattnet och solen kan även stå för förnyelsebara energikällor.

Partilogotyp Miljöpartiet

Orden i grönt visar på solidaritet och ett globalt tänkande i miljöarbetet; mina egna handlingar påverkar andra någon annanstans på planeten.

Kristdemokraternas ideologi baseras på kristna värderingar, med familjen som grund för ett gott samhälle, med stor vikt på barns trygghet (www.kristdemokraterna.se).

Partilogotyp kristdemokraterna

Kristdemokraternas logotyp består av partibokstäverna, invändigt formade till en cirkel med en familj i centrum, och ska symbolisera just detta; att man vill sätta mer fokus på familjen som en viktig enhet i samhället. De omgivande bokstäverna står trygga och fasta, som den kristna värdegrunden, runt familjen. De båda vuxna som omger barnet är könsneutrala för att visa att familjer kan se ut på olika sätt.

Valaffischer

Valaffisch_miljöpartiet    Valaffisch_kristdemokraterna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Katarina Särnblads kursportfolio i Digital Design